Docent Drama

(Theaterscholen en primair onderwijs)

Voorschools

Tijdens school

Naschools


© Kunst Tussen de schuifdeuren
© Kunst Tussen de schuifdeuren
© Kunst Tussen de schuifdeuren
© Kunst Tussen de schuifdeuren
© Kunst Tussen de schuifdeuren
© Kunst Tussen de schuifdeuren
© Kunst Tussen de schuifdeuren
© Kunst Tussen de schuifdeuren

 

 Over de dramalessen:

 

De drama lessen zijn geschikt voor:

- Het basisonderwijs onder schooltijd

- Naschoolse activiteit

- Recratief voor kinderen 4 t/m 12 jaar

DE WERELD, JEZELF EN ANDEREN OP DE MEEST FANTASTISCHE MANIEREN ONTDEKKEN.

Het lekker uitleven en plezier hebben in de les door middel van dans en drama. Bewegen en daardoor dans, is wat bij kinderen van nature in hun belevingswereld hoort. Ook het dramatiseren van situaties is waar ze hun eigen en andere emoties ontdekken en grenzen leren op te zoeken.

Je fantasie op de loop laten gaan, het beleven van een verhaal en het bewegen vanuit de danskriebel in je buik. Het speels proeven en ontdekken van alles wat met dans en drama te maken heeft.

 

Meer dan dans en drama.

In de lessen ligt de nadruk op thema’s beleven door middel van dans.
Elke school heeft wel ervaring met het behandelen van leergebieden d.m.v. thema’s en daarom herkenbaar voor de kinderen wanneer dit doorgepakt wordt in de dans- en dramalessen voor de voor-, tijdens- of na schoolse.

 

De dans- en dramalessen en -series zijn zo gevormd dat het voor ieder kind toegankelijk en vooral plezierig is om te doen. Spelenderwijs ontwikkelen zij hun eigen kwaliteiten en talenten. Ook het beoogde doel, dat de leerkracht en dansdocent hebben uitgesproken kan d.m.v. dans en drama worden behaald.

Ze leren creatief te denken, de expressieve dansmogelijkheden kennen, de uitdaging om oplossingen te vinden, het inlevingsvermogen, dramatisch inzicht te vergroten en de vormgevingskwaliteiten worden gestimuleerd.

Samen dansen en spelen voed de sociaal emotionele vaardigheden van het kind. Ze leren zichzelf te laten zien, van zich te laten horen en het vertrouwen om vrij te bewegen te vergroten. De kinderen zijn in beweging en kunnen binnen de dans- en dramalessen hun energie perfect kwijt, waarbij de motoriek verbeterd wordt.

 

 

De basiselementen van dans en drama zorgen voor de fundering en het thema is de kapstok, alles wat er tussenin hangt betekend ruimte om te spelen!

"ZE BELEVEN PLEZIER IN DANS en drama EN LEREN DAARNAAST ONBEWUST NOG VEEL MEER!"