Cultuur coaching voor het VO

Combinatiefunctie Cultuur Hoorn voor het VO

Vanaf 2014 is Phyllis Kneefel bij Blauwe Schuit Onderwijs combinatiefunctionaris cultuur voor het VO in Hoorn. Ze is een ervaren theater-, dans- en CKV- docent.

Onderwijsinstellingen uit het VO kunnen zonder extra kosten gebruik maken van haar tijd en kennis. Pas als er een activiteit plaats vindt, worden de extra kosten zoals materiaal of de huur van een locatie in rekening gebracht voor de school.

Een van de activiteitvoorbeelden is het project Cultuur Onderweg dat in november 2014 gestart is. Dit is een activiteitenweek met workshopseries die verzorgd werden door verschillende kunstenaars uit Hoorn voor leerlingen van Tabor D’Ampten. Maar het kan ook gaan om het schrijven van lesmateriaal en/of advies wat recent van start is gegaan bij het Werenfridus.

Als Phyllis niet beschikt over de middelen en kennis, kan ze bij collegae aankloppen of legt ze een link met een cultuurinstelling. Elke school heeft zo haar eigen behoeftes waardoor het maatwerk voorop staat.

Het doel is om, net zoals bij het project Cultuleren, binnen het voortgezet onderwijs een hoogwaardig cultureel aanbod te behouden voor leerlingen. We willen daarbij het liefst aansluiten op Cultuleren.

Wil je ook gebruikmaken van deze regeling? Voor een afspraak of meer informatie kun je contact op nemen met Phyllis Kneefel.

p.kneefel@blauweschuit.nl


Bron: http://blauweschuitonderwijs.nl/combinatiefunctie/